Ola - en helt vanlig uvanlig fyr

Norge
Lengde (Min):
72
Aldersgrense:
0
År:
2023
Ola – en helt vanlig uvanlig fyr er en hjertevarm film om likeverd, tilhørighet og betydningen av å føle seg trygg nok til å være den man er

Hjertevarm, ærlig og brennaktuell om likeverd og tilhørighet.

Ola er 30 år og bor sammen med mange ulike mennesker i landsbyen Vidaråsen, som ligger mellom Tønsberg og Sandefjord. Her lever de tett på naturen, i roligere tempo og det lille samfunnet er tuftet på inkludering, forståelse og respekt.

Ola er en engasjert, morsom og ærlig fyr. Han har en lett utviklingshemming og snakker åpent og med undring om dette, men lurer på om folk først og fremst ser på ham som en person med en diagnose? Når Ola mister en viktig brikke i livet sitt, reflekterer han over tilværelsen og hva han kan gjøre for å bli mer selvstendig.

"Ola – en helt vanlig uvanlig fyr" er en hjertevarm film om likeverd, tilhørighet og betydningen av å føle seg trygg nok til å være den man er. Det er et nært og ærlig portrett, som bidrar til å bryte ned skillet mellom «oss» og «dem».

Filmen vant 2. pris (hederlig omtale) under Human filmfestival i Oslo, og juryen skriver:

"Filmen som får hederlig omtale, er en film vi håper skuer inn i framtiden mot en mer solidarisk sameksistens.

Det er et nært portrett av et menneske som oftest blir omtalt som "representant for en gruppe", og som blir snakket for av andre. Men, her møter vi et unikt og karaktersterkt individ, klar til å bruke sin egen stemme når sjansen byr seg.

Filmen tar konkret opp temaet ytringsfrihet, og er (...) en utvidelse av det demokratiske rommet i Norge. Like viktig er det at den portretterte gjennom sin tilstedeværelse i mellommenneskelige møter, minner oss om hvilken empati vi alle er utstyrt med, men ikke alltid bruker. Den påminnelsen kjennes akutt viktig i dag."

Visninger:

Dato:
29 Sep
Klokkeslett:
13:15
Sal:
5
Dato:
Klokkeslett:
Sal:
Dato:
Klokkeslett:
Sal:
Regissør:
Ragnhild Nøst Bergem
Manus:
Produsent:
Eirin Høgetveit
Foto:
Ragnhild Nøst Bergem
Klipp:
Helge Billing, Stefan Sundlöf, Ragnhild Nøst Bergem
Lyd:
Ragnhild Nøst Bergem