Om festivalen

Dokumentarfilmfestivalen i Fredrikstad
26. september til 1. oktober 2023

Nordic/Docs 2023 blir for 11. gang arrangert 26/09-01/10.

Fredrikstad er igjen stedet for å se de beste og siste dokumentarfilmene fra inn- og utland, for å bli inspirert, treffe dine kollegaer på festivalkafeene, søke samarbeid og utveksle ideer og erfaringer, delta på mesterklasser med nordiske og internasjonale dokumentarfilmikoner, og for å møte mennesker fra tv-stasjonene og finansieringsinstitusjonene som Norsk Filminstitutt, Viken -, Sør-Norsk - eller andre regionale Filmsentre.

Prisene som skal deles ut i 2023 er:

Nordic/Docs Beste Dokumentarfilm (kort lengde, under 30 min)
Nordic/Docs Beste Dokumentarfilm (medium lengde, fra 31 til 60 min)
Nordic/Docs Beste Dokumentarfilm (lang dokumentarfilm, over 60 minutter)
FNF/Nordic/Docs Pris for Beste Dokumentarfilmfoto
Nordic Docs Pris for Beste Studentfilm
Nordic/Docs Publikumspris
Nordic/Docs Special Jury Award
Nordic/Docs Ærespris
Nordic/Docs Icon Award

Team Nordic/Docs

Paul Renè Roestad
Festival Director
laterna@laterna.no

Vanja Larsen

Festival koordinator / Programmer
vanja@nordicdocs.no

Erik Ryr
Koordinator/moderator

Ivar Hartviksen
Koordinator/moderator

Bård Kjøge Rønning
Programmer og moderator

Sara Lockertsen
SoMe/Kommunikasjon og event-fotograf

Sara-Alvilde Larsen
Administrasjonsansvarlig frivillige/drift

Kjell-Magne Larsen
Kommunikasjon/web
kjell_m.larsen@yahoo.com

Fredrik Lindberg Nielsen
Media / Stills / Video
fredrik.nielsen@modernangle.no

Elin Malene Berg
Moderator

Martine Argentina Gjeterud Hasvoll
Moderator

Karsten Meinich

Moderator

Trygve Hagen
Moderator

Anne Fjellro
Moderator

Perry Aarti Olsen
Moderator

Jørgen Jansen Søderberg
Kinosjef

Mette Durban Andreassen
Kinoteknisk ansvarlig

Magne Kristiansen
Kinoteknisk ansvarlig


Vi retter en spesielt stor takk til alle de uvurderlige frivillige som hjelper oss med festivalen.

Magne Larsen, Hege Tolvsen, Sara-Alvilde Larsen, Monika Sedlaczek, Tania Fazeli, Silje Gullhav, Nina Winter, Inger Marie Langeland, Live Hellum, Grethe Freng Iversen, Gro Hjelle, Frya Høyvang, VanHa Banh, Robert Stubberud, André Simensen, Stig Marthinsen, Toma Starkute, Nate Breivoll, Sandra Madelen Helgesen , Angela Petrovic, Andreas Gjøsund, Pernille Helgesen, Astrid Cyrus, Caroline Ho Ho, Emilie Hansen, Hanna Adam, Hans Molvig, Harald Olander Lien, Ingrid Hognås, J.P. Henriksen, Julian Koros Hansen Tehrani, Karine Bustgaard Andreassen, Kåre Hjelle og Ruben Hamnvik.

Uten dere hadde det ikke blitt noen festival!

Bli frivillig!

Nordic/Docs er en internasjonal dokumentarfilmfestival i Norge med mange besøkende og tilreisende gjester fra fjern og nære, og derfor trenger vi mange frivillige.

Ønsker du å være en del av en festival hvor verden kommer tettere på?

Sende en mail til Sara-Alvilde Larsen: sarlar@hotmail.no

Fredrikstad ligger ca 90 kilometer sydøst for Oslo, og har ca 75 000 innbyggere.
Byen er en sjøfartsby, Glomma renner gjennom byen og ut i havet ved Fredrikstad. Trelast og skipsbygging var tidligere en av byens viktige industrier.
Fredrikstad ble grunnlagt i 1567 og er regnet som Norges første renessanseby, (Gamlebyen), hvor kvartaler og gater ble planlagt i regelmessige mønster.

I dag er byen en handels- og turistby. Gamlebyen er en av Nord-europas  best bevarte festningsbyer, med håndverksbedrifter og – utsalg, kafeer og hotell.
Gamlebyen ligger på østsiden av Glomma, og dagens bysentrum på vestsiden av elven. Det er bro over elven, og de karakteristiske Fredrikstad-fergene frakter deg gratis til og fra stoppesteder langs elven, fra Gressvik til sentrum og videre til Isegran og Gamlebyen. Onsøy og Kråkerøy er noen av landets mest populære hytteområder, sammen med Hvaler som er nabokommunen.

Fredrikstad har et relativt lite sentrum, hvor elven er sentral, med restauranter og utekafeer langs bryggene. Byen har flere sentrale hoteller med kort avstand til Fredrikstad kino der Nordic/Docs festivalen arrangeres.

FREDRIKSTAD KINO

Fredrikstad Kino ligger i hjertet av Fredrikstad, med få meter til bryggepromenaden og vegg i vegg til Rådhuset med inngang ut mot gågata. Kinoen består av 6 moderne kinosaler som kan huse opp mot 900 besøkende. Kinoen er heldigital, med 4K i sal 2, 3 og 4. Sal 1, 2, 3 og 5  har dessuten Dolbys Atmos-lydanlegg. Fredrikstad kino er kåret til landets beste kino hele 15 ganger! De fleste arrangementer og konserter finner sted i kinoens foaje, også kjent som byhallen.

Les mer om kinoen her: https://www.fredrikstadkino.no/om-kinoen/


REISE TIL FREDRIKSTAD

Tog

Med VY fra Oslo S til Fredrikstad stasjon går det tog hver time, og hver halvtime i rushtiden. R20 toget (og R20x) går som regel fra spor 18 og tar ca 1 time og 7 minutter. NB! Siste tog fra Oslo til Fredrikstad går hver kveld kl 01:00, mens siste tog til Oslo S fra Fredrikstad går kl 22:44 om kvelden.

Fredrikstad kino ligger 7-9 min gange fra Fredrikstad stasjon.

Les mer og bestill togbillett her: https://www.vy.no

Buss

Buss (VY6) fra Oslo Bussterminal til Fredrikstad går som regel hver time og tar ca 1 time og 20 minutter. Bussens holdeplass er i Gunnar Nilsens gate mellom Fredrikstad tingrett og Torvbyen kjøpesenter, med 6-8 minutters gange til Fredrikstad kino. Priser for bussen kan variere, så det lønner seg å bestille billett i god tid på nettet.

NB! Siste buss fra Oslo til Fredrikstad om kvelden har går kl 23:15, mens siste buss til Oslo fra Fredrikstad går kl 21:00.

Les mer og bestill bussbillett her: https://www.vybuss.no

Bil

Turen med bil fra Oslo til Fredrikstad tar ca 1 time og 10 minutter. Følg E6 sørover mot Gøteborg og sving av ved kryss 11 mot Råde / Fredrikstad, kjør gjennom Karlshus og følg veien videre i ca 20 min til Fredrikstad.

Nærmeste parkering er Apenesfjellet parkeringshus, med 5 minutters gange til kinoen. Parkering er gratis på hverdager mellom kl 14-24, og helger mellom kl 09-24. Ellers koster det 25kr/t på hverdager og 10kr/t i helger.

Les mer om parkering og satser på Fredrikstad kommune sine nettsider: https://www.fredrikstad.kommune.no/tjenester/vann-vei-trafikk/parkering/p-hus/apenesfjelletphus/


HOTELL OG OPPHOLD

Festivalhotellet er Scandic City hotell. Spesialpriser for festivalen er kr 1.095.- for enkeltrom og kr 1.295.- for dobbeltom, begge inkludert frokost. Bestilling med festivalens spesialpris gjøres på mail til cityfredrikstad@scandichotels.com

NB: Garantert spesialpris gjelder kun frem til 10 september. Etter det kan prisen øke men sjekke internett.

Hotellet ligger 5 minutter gange fra kinoen, med kort vei til gågata.

FESTIVALPASS OG BILLETTER


Festivalpass og billetter kan kjøpes på nett gjennom Fredrikstad Kino sitt billettsystem, eller i billettluka. Festivalpass er gratis for alle under 25 og pensjonister, mens ordinær pris for festivalpass er 400 kr. Dagpass koster kr 300.-. Enkeltbilletter til filmer koster 80 kr. Man må ha festivalpass eller dagpass for adgang til mesterklasser. Festivalpass/dagpass må vises i billettluka for å hente ut billetter til ønskede filmer, mesterklasser eller andre arrangement.

SMITTEVERN


Den verste korona-perioden er heldigvis over, men vi bør fortsette å være varsom med god håndhygiene, og å holde oss hjemme eller på god avstand hvis vi hoster/er forkjølet eller føler oss dårlige.