Den siste filmen

Norge
Lengde (Min):
83
Aldersgrense:
0
År:
2023
I Den siste filmen vil Petter Vennerød ta publikum med på en siste filmreise, men det haster. Han har fått Parkinson, og har begrenset med tid før ord og tanker forsvinner

De grensesprengende filmskaperne Svend Wam og Petter Vennerød utvidet grensene for hva det norske kinolerretet kunne tillate seg av sylskarp samfunnskritikk, nyskapende mangfold og hemningsløse nakenscener. Ikoniske sitater fra filmene deres lever videre i populærkulturen i dag, som «Snurp igjen smella di, du maser jo som et lokomotiv!»

Den siste filmen vil Petter Vennerød ta publikum med på en siste filmreise, men det haster. Han har fått Parkinson, og Petter har begrenset med tid før ord og tanker forsvinner. Med hjelp fra kona Karianne deler han åpent fra eget sykdomsforløp. Samtidig reflekterer han over en lang karriere som en filmskaper som «sparket i alle retninger» mens han kjempet for alle som sto utenfor.

Gjennom unikt arkivmateriale, energiske glimt fra Wam og Vennerød-filmene og personlige opptak, møter vi kjærlighet til livet, til mennesket og til filmfortellingen. Den siste filmen er en rørende og livsbejaende dokumentar.

Engelsk undertekst

Visninger:

Dato:
29 Sep
Klokkeslett:
15:00
Sal:
4
Dato:
Klokkeslett:
Sal:
Dato:
Klokkeslett:
Sal:
Regissør:
Olaug Spissøy Kyvik, Karianne Førland Vennerød
Manus:
Produsent:
Karianne Førland Vennerød, Olaug Spissøy Kyvik
Foto:
Olaug Spissøy Kyvik, Karianne Førland Vennerød, Patrik Säfström, Joachim Fleisher
Klipp:
Olaug Spissøy Kyvik
Lyd:
Yngve Leidulv Sætre, Arve Stigen, Jorunn Børve Eriksen