2023: Mesterklasse med Joshua Oppenheimer

Blant verdens mestvinnende dokumentarfilmregissører

Joshua Oppenheimer er dobbelt nominert til Oscar, har vunnet BAFTA priser, EMMY-nominert, vunnet European Film Award og priser i Berlin og Venezia, og har vunnet nærmere 80 andre av de mest prestisjetunge filmprisene verden over. Oppenheimer har vært jurymedlem i flere prestisjetunge filmfestivaler, blant dem Venezia og Telluride.

Oppenheimer laget en serie filmer fra Indonesia hvor han fokuserer på landets nære politiske historie. Spesielt dokumentarfilmene “The look of silence)”  (2014) og “The act of killing”  (2012) ble meget godt mottatt med flerfoldige internasjonale priser, også på grunn av hovedrollenes åpenhet foran kamera om handlingene filmene beskriver, rene politiske massedrap. Oppenheimer mener vesten har betydelig skyld i hendelsene i Indonesia, da han mener bakgrunnen for massakrene var at den Amerikanske ambassaden i Indonesia leverte lister til myndighetene over personer som de mente var motstandere av det nye regimet i landet, og dermed la grunnlaget for utrensningene. Bevisst eller ikke, dette får vi høre mer om i mesterklassen.

Oppenheimer er I tillegg til å være filmskaper, også professor i film ved Universitetet i Westminster, London.

Det vil vises utdrag fra sekvenser fra flere av Oppenheimers filmer under mesterklassen, og fredag kveld vises «The act of killing» i sin helhet. (Filmen er 2 timer og 18 minutter lang)

Dato:  Lørdag 30 september

Sted:  Fredrikstad kino

Tid:     kl 13.30