Mesterklasse: Fred Wiseman i samtale med Margreth Olin.

Frederick Wiseman er kalt den viktigste dokumentarfilmskaperen som fremdeles jobber i dag. 49 filmer har det blitt i Wisemans 91 år gamle liv. Som regel lange observerende filmer om institusjoner.

Nærmere 100 priser og nominasjoner, blant dem Oscar, flere Emmy-priser, American Society of Cinematographer´s Ærespris, priser fra filmfestivalen i Cannes, Chicago, London, Los Angeles, Gull-løven i Venezia, osv.

Wiseman var på Nordic/Docs i 2021 for å fortelle om sine filmer og sitt liv som filmskaper, i samtale med Margreth Olin. Olin har uttalt at møtet med Wiseman og hans filmer tidlig i karrieren var en viktig grunn til at hun bestemte seg for å bli filmskaper.
Vi viste i 2021 tre av Wisemans filmer under festivalen, «City Hall», «Monrovia, Indiana», og «In Jackson Heights», samt et uttall klipp fra forskjellige av Wisemans filmer under samtalen mellom Olin og Wiseman. Det var gratis inngang til disse tre filmvisningene av Wisemans filmer, men man måtte ha festivalpass for adgang til Wisemans mesterklasse.
Det var kun 100 billetter tilgjengelig til mesterklassen.