Kunstutstillinger under Nordic Docs 2022

Sted: Fredrikstad kinos foajé | Dato: fra 7. til 13. november. Gratis entré. Offisiell åpning av kunstutstillingen 10. november, med mottakelse i kino foajéen kl. 16:40.

Kjersti Bergesen

Malerier konstruert av restmateriale fra verkstedet på den Norske opera.          

Inger-Marie D. Thorkildsen og Ann-Elisabeth Lande

Installasjon: Fire scener fra et samarbeid   (Denne utstillingen står fra 10. nov -27. nov.)               

Kjell Vassdal                          

Fotografi

Kjersti Bergesen  - Malerier

Kjersti Bergesen tok sin utdanning på Kunstakademiet I Oslo 2000-2004. Der jobbet hun med store fysiske tegninger, og det er tegning som ligger hennes hjerte nærmest. Hennes kunstneriske virke beveger seg mellom tegning, fotografi og maleri. På Nordic Docs vises malerier som er konstruert av restmateriale fra verkstedet på Den Norske Opera. Rester av malingsflak fra ulike forestillinger har blitt satt sammen til et abstrakt og figurativt formspråk. 

Inger-Marie D. Thorkildsen (billedkunstner) og Ann-Elisabeth Lande (sceneinstruktør)     -   Installasjon

Fire scener fra et samarbeid produsert av Kompani teaterprinsessa er en installasjon med utgangspunkt i samarbeidet mellom en regissør og en billedkunstner. Inger-Marie og Ann-Elisabeth har jobbet sammen som en duo i produksjonsselskapet Kompani Teaterprinsessa. I over 16 år har de laget flere helaftens teaterforestillinger i Halden og Oslo. Det har vært et tverrfaglig samarbeid der det visuelle, regi og tekst har vært likestilt i å utvikle forestillinger. Fire scener fra et samarbeid tar arbeidsformen deres i et nytt format og annen form for visningssammenheng.

Installasjonen er satt sammen av fire kasser og i hver kasse er det bygd opp en scene bestående av tegninger,pappfigurer, animasjon, lys, lyd og skuespillerstemmer. Publikum har tilgang til å se og høre døgnet rundt ved å scanne en QR kode. Slik får de tilgang til små tekstbrokker fra hver scene.

Utstillingen står fra 10. nov -27. nov.

Kjell Vassdal   -  Fotografier

Kjell Vassdal vokste opp i Fredrikstad før familien i 1968 flyttet til Skjærhalden på Hvaler.  Der oppstod interessen for film og foto. Der oppstod interessen for film og foto. «Jeg skaffet meg et Yashica 2-øyd speilreflekskamera, en Nikkormat og litt mørkeromsutstyr" sier Vassdal. "Så gikk jeg ut i mitt nærmiljø på Hvaler og begynte å fotografere.  Jeg tok bilder av mennesker og miljøer jeg fant interessante."

I løpet av tre år fra han var 17 år til han som 20-åring dro til Volda for å studere tok han over 2000 bilder i sitt nærmiljø på Hvaler. Negativene ble for få år siden digitalisert og er i dag et kulturhistorisk dokument fra en nær fortid.

Kjell Vassdal er en av landets mest meritterte filmfotografer. Han har i 45 år fotografert spillefilmer, kortfilmer, dokumentarfilmer, TV-serier, kunstprosjekter og reklamefilmer i Norge og en rekke andre land. Han har i de siste 15 årene også vært tilknyttet Den norske Filmskolen på Lillehammer som hovedlærer og professor i filmfoto.

Utstillingen har gratis inngang.

Illustrasjon øverst:

Maleri: Kjersti Bergersen. Installasjon: Inger-Marie D. Thorkildsen/ Ann-Elisabeth Lande. Fotografi: Kjell Vassdal