Hovedjury Nordic Docs 2023

Årets hovedjury består av:

Per Haddal

Filmjournalist og mangeårig hovedfilmkritiker i Aftenposten.

Æresmedlem og tidligere leder av Filmkritikerlaget, tidligere leder for filmkritikerjuryen på filmfestivalen i Berlin. Mottaker av Cannes-festivalens jubileumsmedalje og Kritikerprisen. I dag blant annet  leder av «Filmsalongen»  på Cinemateket i Oslo.

 

Nina Grünfeld

Nina F. Grünfeld er en norsk filmregissør, forfatter og tidligere leder i interesseorganisasjonen Norske Filmregissører. Grünfeld studerte massekommunikasjon, øststatskunnskap, film og TV i Oslo og har en bachelorgrad i filmregi fra Dramatiska Institutet i Stockholm. Hun er professor i dokumentarfilmregi og prodekan for kunstnerisk utviklingsarbeid vedHøgskolen i Innlandet.

 

Elin Malene Berg

Elin startet sin kulturkarriere allerede som tenåring i Nordkapp filmfestival. Hun har i 15 år jobbet med filmfestival og kino, og har blant annet produsert Nordkapp filmfestival 2 år på rad, jobbet ved Tromsø Internasjonale filmfestival og vært assisterende programsjef og jubileums ansvarlig for den Norske filmfestivalen i Haugesund under jubileumsfestivalen i 2022. Arbeider i Hermetikken kulturnæringshage, og jobber med å lede deres satsning på film og distribusjon.

 

Foto: Nina Grünfeld foto: Johs@Bø ©   Per Haddal foto: Sigurd Moe Hetland ©