Filmprat med Hanna Hovitie, Jon Haukeland og Ane Hjort Guttu på Nordic Docs

Ane Hjort Guttu jobber innenfor mange forskjellige kunstneriske uttrykk, blant dem film. Hun har vært professor ved Kunsthøyskolen i Oslo og Kurator på Henie Onstad-museet for å nevne noe. Hennes kunst er innkjøpet av blant andre KODE i Bergen, Malmø kunstmuseum og Hennie Onstad kunstmuseum. Guttu har et helt eget filmspråk, ofte balanserende slik at publikum undrer; er dette dokumentarfilm eller ikke. Filmarbeidene hennes de siste årene er ofte dels iscenesatt, blandet med dokumentariske opptak og improvisajon. Guttu har en uforutsigbar visuell fortellerform som trigger publikums egen fantasi på en måte som gjør henne til en av landets mest særpregede filmskapere.

Ane Hjort Guttu deltar på Nordic Docs for å fortelle mer om sin siste film «Voice» etter filmvisningen torsdag..

Hanna Hovitie (f. Helsinki 1991). Hennes første film Miles to go before I sleep (2015) ble vist på flere enn 60 festivaler verden rundt og vant 6 internasjonale priser. Hennes følgende filmer Terraria (2019 og To feather to wither (2020) fikk samme internasjonale oppmerksomhet, vant flere priser og begge ble nominert til Silver Eye Award på Ji.Hlava festivalen. To feather to wither vant hovedprisen for kort dokumentar på Nordic Docs 2021.

Hanna Hovitie har en helt unik visuell fortellerstil, heltforskjellig fra film til film. Vi på Nordic Docs mener Hanna Hovitie er en av de mestspennende unge nordiske filmskaperne som vi virkelig gleder oss til å følge fremover.

Hanna Hovitie kommer til Nordic Docs for en q+a etter filmvisningen lørdag.

Jon Haukeland (f. 1973) arbeider også ofte i en hybridsjanger innenfor dokumentarfilm, og det gjør han også i filmen som i år vises på Nordic Docs, «Krigere». Etter flere år som aktivist i miljøbevegelsen begynte han i 1995 i NRK i redaksjonene for Brennpunkt og Fakta på lørdag. Haukeland jobber i dag for Medieoperatørene. I Krigere spiller hovedpersonene seg selv i gjenskapte situasjoner, samme nyskapende metode som Haukeland også brukte i filmen «Barneraneren» i 2016. Haukeland fulgte hovedpersonene og miljøet i «Krigere» i mer enn to år før manuset til filmen var ferdig. Haukelands grundige fokus på miljøene han portretterer er filmatisk fascinerende og blir også brukt av offentlige etater som politi og barnevern,for å få større innblikk i miljøene de jobber med, bak fasaden.

Haukeland kommer til Nordic Docs for å fortelle om filmen etter filmvisningen fredag.