3D-Filmer - Johnny Bjørnulf

Johnny Bjørnulf, Fotografen som skapte filmhistorie i Fredrikstad. Bjørnulfs 3D-filmer fra 50-tallet med presentasjon av Bjørnulfs liv og ekstraordinære karriere med Rita Bjørnulf, Jonas Bjerketvedt og Perry Arti Olsen

Sted: Fredrikstad kino

Dato og tidspunkt: Søndag 1 oktober kl 14.00. (1t 30 min)

Tre 3D filmer vises:

-      Demonstrasjonsfilm Fredrikstad og Oslo (5 min)

-      Demonstrasjonsfilm Fredrikstad og SAS til København  (14min)

-      Trillinger. Tre land – tredimensjoner ( 30 min)      

                                                       

Johnny Bjørnulf var den første i Norge som gjorde opptak og viste tredimensjonal film i 1952. Han var en pioner på mange felt, og i Fredrikstad er det mange voksne som husker hans visning av tegnefilmer på taket av sin fotoforretning i Fredrikstad hver jul fra 1949 til 1962. Han produserte en av de første norske kinofilmer i farger og gjorde andre eksepsjonelle filmopptak, og mange husker også filmen om den radiostyrte hunden Bara.

Bjørnulf skapte store overskrifter både i innenlandske og utenlandske aviser, spesielt da han i 1954 filmet solformørkelsen fra et fly.

Vi viser tre av hans 3D-filmer, der de to demonstrasjonsfilmene har med flere varme, fine og tidstypiske glimt fra Fredrikstad for 70 år siden. Her har Bjørnulf foto og samtidig hører vi hans humoristiske kommentar.

 Lær mer om denne mannen som var en institusjon i Fredrikstad i flere tiår.

 Et samarbeid mellom Fredrikstad kino, Biblioteket i Fredrikstad og filmfestivalen Nordic Docs.