Writing with Fire

Menneskene fra Dalit-kasten er absolutt nederst på rangstigen i India. Hva må til for å bli hørt? Noen Dalit-kvinner tar saken i egne hender

Det indiske kaste-samfunnet er et av verdens mest undertrykkende og patriarkalske, og hvilken kaste du tilhører er avgjørende for om du får utdanning eller ikke, og hvor du, din familie og dine barn kan regne med å ende opp i samfunnet.
De som er helt nederst på rangstigen er Dalit-kasten, de er regnet som «kasteløse», «urene» og «urørbare». Om lag 167 millioner mennesker i India tilhører Dalit-kasten.

Den indiske mediebransjen er totalt dominert av rike menn. En fattig Dalit-kvinne, Meera, så seg lei av urettferdigheten, og startet sitt eget mediebyrå og egen nettavis som har fått et betydelig nedslagsfelt, ikke bare i India, men internasjonalt.
Meera ville sette lys på den store urettferdigheten med Indias kaste-system, ville vise nyheter som også gjaldt de fattige og vise urettferdigheten med kastesystemet. Sammen med sin stab av kvinnelige reportere har klart å redefinere hva det betyr for fattige å ha påvirkningskraft, selv om man bare har enkle mobiltelefoner for å formidle viktige historier. Men arbeidet deres er ikke uten risiko. En viktig og spennende David mot Goliat fortelling fra virkeligheten.
Filmen går sin seiersgang over hele verden, og har allerede vunnet førstepriser og publikumspriser på mange av de største filmfestivalene, som Sundance, i Krakow, i San Francisco og Washington.

Studieark for skoler finner du her: https://www.fn.no/undervisning/undervisningsopplegg/VGS/fn-film-fra-soer-writing-with-fire

Torsdag 11 november kl 12:00 har skolene mulighet til å se filmen og delta i en samtale med FN representant som vill forteller om indias kastesystem!
Sted: Fredrikstad kino.


Visninger

Torsdag 11/11
Kl 12:00, Sal: 2

Trailer