Nattfilm: Winnerbäck

Lars Winnerbäck har vært en av Sveriges største artister i 15 år. Samtidig er han en av dem man vet minst om. Nå feirer Winnerbäck 20 år som artist, selv om han knapt har rukket å fylle 40.

Denne dokumentaren tar oss nærmere på musikeren enn noen gang, samtidig som den sammenfatter den musikalske, unike karrieren. Mest av alt gir den et innblikk i et ekstremt kompekst menneske, som med alle sine svakheter og karaktertrekk speiler følelsene til en hel generasjon.

Øystein Karlsen er mannen bak den kritikerroste serien DAG, kåret til 2000 tallets beste TV-Serie og Nordens beste komedie. Han har tidligere også regissert filmen Fuck up, om sin egen oppvekst i Halden der Winnerbäck skrev musikken, samt Netflix-serien Lilyhammer. Denne sommeren filmer Karlsen serien Exit, om det norske finansmiljøets eksess. En serie beskrevet som det mørkeste noensinne sendt på norsk TV. Denne vinteren og våren er han i tillegg til Et slags Liv, aktuell med den romantiske serien En Natt som fikk yatzy i femmere fra en samlet norsk presse.

Winnerbäck vises også på søndag klokken 16:00 i sal 4.