Kunsten å være syndig

Filmen «Kunsten å være syndig» («Art of Sin») er en reise gjennom forskjellige verdener og kulturer, gjennom kunst og religion, gjennom kjærlighet, identitet og forståelse av kjønn.

Filmen «Kunsten å være syndig» ( «Art of Sin») er en reise gjennom forskjellige verdener og kulturer, gjennom kunst og religion, gjennom kjærlighet, identitet og forståelse av kjønn. Ahmed Umar har blitt en anerkjent kunstner etter at han kom til Norge som flyktning. Han blander sudanske og vestlige impulser i sin kunst, og er stolt av sine sudanske røtter. Dette har han også har vist i en tidligere kritikerrost utstilling hvor han kledde opp norske menn i antrekk som bestod av tradisjonelle sudanske amuletter. Da han begynte å lage disse amulettene merket han at han fremdeles var redd for de kreftene han hadde hørt fra
barnsben de hadde, tradisjoner og religiøse påbud fra oppveksten er utfordrende å overkomme. Ahmed skaper sin egen identitet på tvers av kjønn gjennom både å bruke sminke og blande klær for menn og kvinner.

Regissør Ibrahim Mursal er født i Norge av foreldre fra Somalia. Hans dypt religiøse far flyttet familien til Sudan da Ibrahim var fem. Nå bor han i Norge, men oppveksten har satt sine fordomsfulle spor i et tradisjonelt syn på homoseksualitet. I “Kunsten å være syndig” må han møte sine egne forutinntatte fordomsfulle holdninger når han følger Ahmeds reise.

Visninger

Torsdag 19 nov
Kl 13:30, Sal: 2
Lørdag 21 nov
Kl 12:30, Sal: 1

Trailer