Jeg vil falle fra himmelen som regn og forbli der jeg hører til. For alltid.

Ellen Marie Hansteensen (55) kommer fra østlandet, men har i over ti år vært eneste innbygger på Litløy siden fyrvokterene flyttet derfra i 26. juni 2003.

Ellen Marie Hansteensen (55) kommer fra østlandet, men har i over ti år vært eneste innbygger på Litløy siden fyrvokterene flyttet derfra i 26. juni 2003. Hun har tidligere jobbet som blant annet journalist, turistguide og internasjonal observatør i TIPH, en utskjelt styrke på Vestbreddens verkebyll, Hebron. Det var Ellen Marie skrev den rapporten som gjorde at Israel kastet observatørstyrken ut av landet i 2019.
Men hun har sitt paradis på en liten øy lengst vest i Vesterålen, med hav på alle kanter. Ekte hav. Nærmeste nabo i vest er Grønland, og man kan se Lofotveggen forsvinne over horisonten mot sørvest. Horisonten er stor her, på øya som er kanskje 800m lang fra nord til sør og noen hundre meter bred på det bredeste. Fyret og boligen ligger på den værharde siden. Siden hun kjøpte fyret i 2006 har to båter blitt knust av uvær. Nå heises båten opp, og stroppes fast med fem tonns lastestropper i tilfelle vinden tiltar.

Visninger

Lørdag 21 nov
Kl 15:00, Sal: 1 - KORT DOKUMENTAR 7