Hatets vugge

Hva skjer i Hellas!? Det spør regissør Håvard Bustnes i sin opprivende dokumentar.

I fire år fulgte den norske filmskaperen Håvard Bustnes det greske høyreekstreme partiet Gyllent Daggry fra innsiden. Gyllent daggry er landets tredje største parti, og ett av de mest ekstreme eksemplene på fremveksten av høyrepopulisme i Europa. Dokumentaren Hatets Vugge følger partiet i en turbulent periode i gresk politikk – fra 2012, da partiets mannlige representanter fengsles over anklager om å drive en kriminell organisasjon, til da partiet blir landets tredje største i valget tre år senere. Vi følger tre kvinner som alle har et forhold til de fengslede mennene – henholdsvis mor, hustru og datter. Kvinnene trer inn og driver partiet fremover i mennenes fravær.

Håvard Bustnes er en prisbelønnet filmregissør - og produsent. Hans nyeste film Hatets Vugge (2017) hadde nylig verdenspremiere ved IDFA, som en av filmene i hovedkonkurransen. Han har tidligere vunnet Amanda for beste dokumentar, filmene hans vises på kino og TV over hele verden og er til sammen valgt ut til over 70 festivaler. Bustnes har en mastergrad i regi fra filmskolen i Lillehammer.

Arrangementet er en spesialvisning støttet av Fritt Ord - Tema Ytringsfrihet og politikk. Produsent Christian Falch kommer. Moderatorer: Anne Fjellro (Filmprek) og Camilla Eidsvold.