Fokus Bredo Greve – Filmens vidunderlige verden

Bredo Greve, som spiller seg selv, får en dag besøk av en filmprodusent som er interessert i få sin sønn Jon inn som læregutt hos regissøren. Litt motvillig, men lokket av pengene, påtar Bredo seg oppgaven å innvie Jon i film- og ikke minst kinobransjens mange irrganger.

Bredo Greve regner Filmens vidunderlige verden som sitt hovedverk, og Bredo Greve både regissør og skuespiller. Filmen er en spillefilm, men en sentral i Greves filmproduksjon.
Bredo Greve, som spiller seg selv, får en dag besøk av en filmprodusent som er interessert i få sin sønn Jon inn som læregutt hos regissøren. Litt motvillig, men lokket av pengene, påtar Bredo seg oppgaven å innvie Jon i film- og ikke minst kinobransjens mange irrganger. Faren har lyst til å få laget en slags instruksjonsfilm med Jon i hovedrollen. Lokket av bra honorarer påtar regissøren seg oppgaven, og går i gang sammen med sin assisent Sissel. Etter hvert finner Bredo ut at det må bli en spillefilm i stedet for en instruksjonfilm, og bearbeider Jon for å få ham til å overtale faren, noe som lykkes. Samtidig som Bredo forklarer en masse om kamerateknikk, lys osv., fletter han inn i opptakene en del scener som går på vold og sex, tydeligvis i den hensikt å utfordre den statlige filmkontroll til å tilkjennegi hvor langt den tør gå med hensyn til sex, og aksept av scener med grove voldsskildringer.

Statlig sensur kritiseres både i filmens historie og i virkeligheten, der filmens fiksjonelle historie krysses med dokumentariske klipp og innslag. Deriblant vises virkelige scener fra Greves ulovlige visning av sin forrige film Heksene fra den forstenede skog med påfølgende arrestasjon på Hønefoss kino i 1976. Det vises også scener fra kortfilmene Vi er alle broilere (1972), Den fine pelskåpa di (1977) og skildringer av ekte sexscener mellom Greve og filmens klipper og medskuespiller Sissel Kleven. (beskrivelse fra Wikipedia)

Spillefilm. Skuespillere: Bredo Greve, Sissel Kleven, Finn Hald, Kai Rittun m.fl.

Bredo Greve til få tildelt Nordic Docs Ærespris under prisutdelingen lørdag kveld.


Visninger

Søndag 22 nov.
Kl 12:45, Sal: 3

Trailer