EXIT

Premiere: I Exit undersøker regissøren Karen Winther hva det var som fikk henne og en gruppe tidligere voldelige ekstremister fra Tyskland, Frankrike, USA og Danmark til å ”våkne” og bestemme seg for å forlate de voldelige ekstreme bevegelsene de var en del av.

Nazister, jihadister og voldelige autonome. En tidligere høyreekstremist undersøker hvilken pris det har å bryte med en ekstremistisk fortid.

Hvordan blir man ekstremist? Og hvordan slipper man ut av et lukket og voldelig miljø med livet i behold? Den norske filmskaper Karen Winther har selv vært i den situasjonen. Med sin fortid som høyre-ekstremist oppsøker hun andre avhoppere i USA, Tyskland og Danmark, hvor hun blant andre møter den danske tidligere venstrefløysaktivist Søren Lerche og franske David, som satt seks år i fengsel som medskyldig i et terrorangrep i Frankrike. Jihadister, nazister og voldelige autonome: Alle de mennesker, som Winther møter på sin reise, har brutt med deres fortid og lever nå med konsekvensene. 'Exit' er en undersøkende førstehåndsberetning om ekstremisme og radikalisering og om den harde exit, som etterlater de involverte med det samme spørsmål: Hvorfor meg? Spenningen, den klare identitet i en gruppe med en misjon, og rollen som rebell og outsider er noen av svarene. Men felles for dem alle er samtidig en personlig fortelling om identitet og om å forebygge fortidens bitre feiltagelser.

Filmen vises også på lørdag klokken 19:00 i sal 4.