Drømmen om gatelag

I 2011 startet Fredrikstad Fotballklubb landets første Gatelag, et lavterskeltilbud for personer med rusproblemer. “Noen får gjenvinne plast, noen får gjenvinne metall. "I et Gatelag gjenvinner vi menneskelige resurser”.

I 2011 startet Fredrikstad Fotballklubb landets første Gatelag, et lavterskeltilbud for personer med rusproblemer. Lite ante man den gangen at flere av de som møtte til første trening skulle ende opp med å spille på Ullevaal Stadion. Fredrik Nielsen og Vanja Marie Larsen var forutseende nok til å følge begivenheten med kamera og mikrofon fra den spede begynnelse og fram til i dag. Nå har de fleste toppklubbene i Norges Gatelag organisert av Fotballstiftelsen. Disse lagene produserer tusenvis av rusfri timer hvert år og mange hundre Gatelagsspillere har kommet seg ut i arbeid eller begynt på skole.

Filmen Drømmen om gatelag tar deg med på innsiden og gir deg flotte møter med menneskene på og rundt laget til FFK. Vi følger Magne Zetterstrøm og hans Laila. Magne var et fotballtalent i Viking og Laila var en av landets beste svømmere, han kom seg ut i fast jobb etter to år, men for Laila endte det helt annerledes. Filmen forteller om mennesker og deres kamp både på og utenfor banen.

Torsdag 11 november
Kl. 13:00 Bevertning av kaffe og kake i Kino Foajeen.
Kl. 13:30 filmvisning og samtale med prosjektets involverte, moderert av Dag Solheim.
Sted: Fredrikstad kino.

Visninger

Torsdag 11/11
Kl 13:30, Sal: 3
Søndag 14/11
Kl 13:30, Sal: 3