Fredrikstad ligger ca 90 kilometer sydøst for Oslo, og har ca 75 000 innbyggere.
Byen er en sjøfartsby, Glomma renner gjennom byen og ut i havet ved Fredrikstad. Trelast og skipsbygging var tidligere en av byens viktige industrier.
Fredrikstad ble grunnlagt i 1567 og er regnet som Norges første renessanseby, (Gamlebyen), hvor kvartaler og gater ble planlagt i regelmessige mønster.

I dag er byen en handels- og turistby. Gamlebyen er en av Nordeuropas  best bevarte festningsbyer, med håndverksbedrifter og – utsalg, kafeer og hotell.
Gamlebyen ligger på østsiden av Glomma, og dagens bysentrum på vestsiden av elven. Det er bro over elven, og regelmessige ferger som går til elvens forskjellige fergesteder. Onsøy og Kråkerøy er noen av landets mest populære hytteområder, sammen med Hvaler som er nabokommunen.

Fredrikstad har et relativt lite sentrum, hvor elven er sentral, med restauranter og utekafeer langs bryggene. Byen har flere sentrale hoteller med kort avstand til kinoen der Nordic/Docs festivalen skal holdes.

FREDRIKSTAD KINO

Fredrikstad Kino ligger i hjertet av Fredrikstad, med få meter til bryggepromenaden og vegg i vegg til Rådhuset med inngang ut mot gågata. Kinoen består av 6 moderne kinosaler som kan huse opp mot 900 besøkende. Kinoen er heldigital, med 4K i sal 2, 3 og 4. Sal 1, 2, 3 og 5  har dessuten Dolbys Atmos-lydanlegg. De fleste arrangementer og konserter finner sted i kinoens foaje, også kjent som byhallen.

Les mer om kinoen her: https://www.fredrikstadkino.no/om-kinoen/ 

REISE TIL FREDRIKSTAD

Tog

Med VY fra Oslo S til Fredrikstad stasjon går det tog hver time, og hver halvtime i rushtiden. R20 toget (og R20x) går som regel fra spor 18 og tar ca 1 time og 7 minutter. NB! Siste tog fra Oslo til Fredrikstad går hver kveld kl 01:00, mens siste tog til Oslo S fra Fredrikstad går kl 22:44 om kvelden.

Fredrikstad kino ligger 7-9 min gange fra Fredrikstad stasjon.

Les mer og bestill togbillett her: https://www.vy.no

Buss

Buss (VY6) fra Oslo Bussterminal til Fredrikstad går som regel hver time og tar ca 1 time og 20 minutter. Bussens holdeplass er i Gunnar Nilsens gate mellom Fredrikstad tingrett og Torvbyen kjøpesenter, med 6-8 minutters gange til Fredrikstad kino. Priser for bussen kan variere, så det lønner seg å bestille billett i god tid på nettet.

NB! Siste buss fra Oslo til Fredrikstad om kvelden har går kl 23:15, mens siste buss til Oslo fra Fredrikstad går kl 21:00.

Les mer og bestill bussbillett her: https://www.vybuss.no

Bil

Turen med bil fra Oslo til Fredrikstad tar ca 1 time og 10 minutter. Følg E6 sørover mot Gøteborg og sving av ved kryss 11 mot Råde / Fredrikstad, kjør gjennom Karlshus og følg veien videre i ca 20 min til Fredrikstad.

Nærmeste parkering er Apenesfjellet parkeringshus, med 5 minutters gange til kinoen. Parkering er gratis på hverdager mellom kl 14-24, og helger mellom kl 09-24. Ellers koster det 25kr/t på hverdager og 10kr/t i helger.

Les mer om parkering og satser på Fredrikstad kommune sine nettsider: https://www.fredrikstad.kommune.no/tjenester/vann-vei-trafikk/parkering/p-hus/apenesfjelletphus/

HOTEL OG OPPHOLD

Festivalhotellet er Scandic vity hotell. Spesialpriser for festivalen er 945kr for enkeltrom og 1090kr for dobbeltom, begge inkludert frokost. Bestilling med festivalens spesialpris gjøres på mail til cityfredrikstad@scandichotels.com

Hotellet ligger 5 minutter gange fra kinoen, med kort vei til gågata.

FESTIVALPASS OG BILLETTER

Festivalpass og billetter kan kjøpes på nett gjennom Fredrikstad Kino sitt billettsystem, eller i billettluka. Festivalpass er gratis for alle under 25 og pensjonister, mens ordinær pris er 360kr. Enkeltbilletter til filmer/mesterklasser/hendelser koster 60kr. Festivalpass må vises i billettluka for å hente ut billetter til ønskede filmer.

SMITTEVERN

Filmfestivalen føler nøye med på dagens smitteutvikling og gjennomfører smittetiltak FHI, Fredrikstad kommune og kinoen har innført. Per nå er det ikke innført noen lokale eller nasjonale tiltak, men vi anbefaler alle som er syke å holde seg hjemme, sprite hender ofte, og bruke munnbind hvis du er forkjølet eller hoster mye.